Receptai
Esame gong-fu arbatos ruošimo apologetai ir nevengiame apaštalauti. Todėl čia ir dabar taip pat sakome: jei dvejoji kaip paruošti skanią arbatą, rinkis gong-fu metodą. Pradžioje bus neįprasta, užtruks, tačiau daugumos nuostabiausių arbatų skonis kitaip neatsiskleis. Žemiau – video, kuriame nuosekliai pristatome šį ruošimo būdą.
Gong-fu: arbatinukas
- Sudėk arbatlapius į arbatinuką (~5g/100ml vandens).
- Užplikyk tinkamos temperatūros vandeniu.
- Palaikyk kelias sekundes.
- Nupilk.
- Mėgaukis!
- Lauk, kiek tinkamas – dešimtį sekundžių, o gal dešimtį minučių.
- Kartok nuo 2-rojo žingsnio.
Rekomenduojamą arbatlapių kiekį, vandens temperatūrą ir kitus niuansus rasi mūsų gide “ARBATAIP“.
Gong-fu: gaivanas
- Sudėk arbatlapius į gaivaną (~5g/100ml vandens).
- Užplikyk tinkamos temperatūros vandeniu.
- Palaikyk kelias sekundes.
- Nupilk.
- Mėgaukis, skubėti nereikia! Nes kitas žingsnis –
- Lauk, kiek tinkamas – dešimtį sekundžiu, o gal dešimtį minučių.
- Kartok nuo 2-rojo žingsnio.
Gaivanas – itin atviras indas. Išnaudok tai: atidengęs dangtelį tarp plikymų įsižiūrėk į arbatos lapelius. Pauostyk. Pauostyk dangtelį (kvapas skiriasi!). Švelniai spragtelk per dangtelį – gal išgirsi “dzingt”?
Rekomenduojamą arbatlapių kiekį, vandens temperatūrą ir kitus niuansus rasi mūsų gide “ARBATAIP“.
Kiti būdai
'Senelio' metodas
- Sudėk arbatlapius į puodelį.
- Užpilk rekiamos temperatūros vandenį.
- Kiek palauk.
- Ragauk.
- Tu – banginis, tavo dantys geba košti arbatos lapelius.
- O jeigu ne, gali naudoti matės šiaudelį! Improvizuok, prisitaikyk, įveik.
- Jei gersi labai ilgai, arbata gali tapti per stipri. Papildyk ją vandeniu.
Rekomenduojamą arbatlapių kiekį, vandens temperatūrą ir kitus niuansus rasi mūsų gide “ARBATAIP“.
'Vakarietiškas' metodas
- Sudėk arbatlapius į arbatinuką.
- Užplikyk tinkamos temperatūros vandeniu.
- Leisk “pritraukti” (neperlauk).
- Nupilk – išpilstyk į puodelius, o jei gersi vienas ir pamažu – į išpilstymo indą.
- Tavo arbata užgimė, augo, užgeso. Visi ciklai viename inde. Prisimink tai ragaudamas.
Rekomenduojamą arbatlapių kiekį, vandens temperatūrą ir kitus niuansus rasi mūsų gide “ARBATAIP“.