Receptai

Esame gong-fu arbatos ruošimo apologetai ir nevengiame apaštalauti. Todėl čia ir dabar taip pat sakome: jei dvejoji kaip paruošti skanią arbatą, rinkis gong-fu metodą. Pradžioje bus neįprasta, užtruks, tačiau daugumos nuostabiausių arbatų skonis kitaip neatsiskleis. Žemiau – video, kuriame nuosekliai pristatome šį ruošimo būdą.

Gong-fu: arbatinukas

  1. Sudėk arbatlapius į arbatinuką (~5g/100ml vandens).
  2. Užplikyk tinkamos temperatūros vandeniu.
  3. Palaikyk kelias sekundes.
  4. Nupilk.
  5. Mėgaukis!
  6. Lauk, kiek tinkamas – dešimtį sekundžių, o gal dešimtį minučių.
  7. Kartok nuo 2-rojo žingsnio.

Rekomenduojamą arbatlapių kiekį, vandens temperatūrą ir kitus niuansus rasi mūsų gide “ARBATAIP“.

Gong-fu: gaivanas

  1. Sudėk arbatlapius į gaivaną (~5g/100ml vandens).
  2. Užplikyk tinkamos temperatūros vandeniu.
  3. Palaikyk kelias sekundes.
  4. Nupilk.
  5. Mėgaukis, skubėti nereikia! Nes kitas žingsnis –
  6. Lauk, kiek tinkamas – dešimtį sekundžiu, o gal dešimtį minučių.
  7. Kartok nuo 2-rojo žingsnio.

Gaivanas – itin atviras indas. Išnaudok tai: atidengęs dangtelį tarp plikymų įsižiūrėk į arbatos lapelius. Pauostyk. Pauostyk dangtelį (kvapas skiriasi!). Švelniai spragtelk per dangtelį – gal išgirsi “dzingt”?

Rekomenduojamą arbatlapių kiekį, vandens temperatūrą ir kitus niuansus rasi mūsų gide “ARBATAIP“.

Kiti būdai

'Senelio' metodas

  1. Sudėk arbatlapius į puodelį.
  2. Užpilk rekiamos temperatūros vandenį.
  3. Kiek palauk.
  4. Ragauk.
  5. Tu – banginis, tavo dantys geba košti arbatos lapelius.
  6. O jeigu ne, gali naudoti matės šiaudelį! Improvizuok, prisitaikyk, įveik.
  7. Jei gersi labai ilgai, arbata gali tapti per stipri. Papildyk ją vandeniu.

Rekomenduojamą arbatlapių kiekį, vandens temperatūrą ir kitus niuansus rasi mūsų gide “ARBATAIP“.

'Vakarietiškas' metodas

  1. Sudėk arbatlapius į arbatinuką.
  2. Užplikyk tinkamos temperatūros vandeniu.
  3. Leisk “pritraukti” (neperlauk).
  4. Nupilk – išpilstyk į puodelius, o jei gersi vienas ir pamažu – į išpilstymo indą.
  5. Tavo arbata užgimė, augo, užgeso. Visi ciklai viename inde. Prisimink tai ragaudamas.

Rekomenduojamą arbatlapių kiekį, vandens temperatūrą ir kitus niuansus rasi mūsų gide “ARBATAIP“.

Arbataip (literatūros mėgėjams)

Vykdome dirbtinį kvėpavimą, ruošiamės 2054-tų Kalėdoms. O tu ar ruošiesi, kiborgų protėvi?

X